piatok 21. októbra 2016

Prečo nedokážeme schudnúť?

Tento článok som sa rozhodla napísať z úplne jednoduchých dôvodov:

  • Už ma nebavý si stále opakovať, že začnem menej jesť.
  • Že začnem zdravo jesť.
  • Že začnem pravidelne cvičiť, hoci mi to zo začiatku celkom išlo (ale iba vďaka jednej aplikácii na cvičenie), teraz je to pre mňa úplne nereálne.

Dá sa teda povedať, že tento článok vznikol hlavne vďaka tomu, aby som pochopila, že keď o niečom napíšem článok, vôbec by nebolo na škodu ho aj zrealizovať..


Sedem mýtov o chudnutí a cvičení:
  1. Môžeš cvičiť, koľko chceš, ak neobmedzíš príjem sacharidov. Niektorí z nás majú nízku toleranciu pre cukry a doslova sa na nás po každom grame prilepia. Je teda potreba vymeniť sladkosti za kúsok ovocia, môže byť čerstvé alebo aj sušené.
  2. Nevyhováraj sa na to, že neješ veľa. Vždy si nájdi čas na jedlo, každý kúsok dobre požuj a pri jedení mysli na jedenie a nič iné.
  3. Jedz veľa-veľa zeleniny. Ráno však začni ovocím - získaš z neho veľa energie, a zeleninu jedz počas dňa a večer. Neobsahuje cukor a dodá ti výživu.
  4. Ak začínaš športovať, začni s menšími dávkami, nechaj svoje telo, aby si na šport zvyklo a postupne pridávaj na náročnosti. Radšej urob 50 brušákov a ďalších XY účinných cvičení, ako dvakrát toľko sklápačiek, keď sa už po nich na nič iné nezmôžeš.
  5. Ak tvoja hmotnosť nejde dole, problém môže byť aj v strese. Tvoje telo môže pri nadmernom strese ochorieť a začne pracovať proti tebe! Preto zabudni na nervy, aj tak sa všetko vyrieši.
  6. Ak chceš, aby tvoje telo správne fungovalo, musíš mu dopriať zaslúžený odpočinok. Optimálny počet hodín, ktorý treba venovať spánku, je osem. Nedostatok spánku vedie k zhoršeniu citlivosti na inzulín, čo znamená, že tvoje telo horšie znáša cukry. Taktiež prichádzaš o rastový hormón, ktorý sa vyplavuje počas spánku.
  7. Nezabúdaj denne vypiť dva až tri litre čistej vody! Žiadne sladké nápoje, coly, ľadové čaje, malinovky, ocukrené džúsy... Na to všetko zabudni.


Myslím,že je dôležité tiež dodať, že rovnako dôležité ako schudnúť by pre vás malo byť aj to, si váhu udržať. Načo by bolo predsa dobré na sebe niekoľko týždňov makať a nakoniec si nestrážiť príjem potravy a byť na tom, ako na začiatku..

Každopádne dúfam, že tento článok vás motivoval či už k chudnutiu alebo aspoň k zdravšiemu stravovaniu.. Dúfam, že aj mňa to už konečne začne motivovať..

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára