nedeľa 28. februára 2016

Dokonalý obed

Potrebujeme:
Suroviny: 300 g polohrubej múky, 300 ml mlieka, 3 vajíčka, 1 PL lyžica cukru, 1 kocka droždia
 (42 g ) a štipku soli.
Kuchynské náradie: kuchynská váha, odmerka, väčšia miska, mixér, naberačka, panvica (na dolky).

Postup:Všetko spolu vymiešame na riedke cesto a necháme 30 minút vykysnúť. Po vykysnutí cesta, si pripravíme panvicu, ktorú potrieme malým množstvom oleja a naberačkou dávame malé množstvo cesta na panvicu, tak aby sme vytvorili malé dolky. Ak vidíme, že nám okraje dolky zhnedli, obrátime na druhú stranu. Keď sú dolky hotové môžme si ich podľa seba dochutiť.
 My sme na dochutenie našich doliek použili: broskyňový džem, ktorý sme natreli na dolnú dolku, zavárané broskyne, pokrájané na mesiačiky, mascarpone vyšľahané s citrónovým cukrom s citrónovou kôrou, ktorým sme natreli hornú dolku. Na koniec posypeme práškovým cukrom.


Spolu s kysnutím nám príprava tohto receptu zaberie asi hodinu.
Prajem vám dobrú chuť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára