sobota 12. marca 2016

15 tipov ako byť happy!

Staraj sa o svoje priateľstvá.
Snaž sa ešte viacej vylepšiť svoj vzťah s svojou najlepšou kamarátkou a ďalšími dobrými kamarátmi. Daj si predsavzatie, že sa s nimi budeš veľa rozprávať, že zažijete niečo pekné, že uvaríš "friends dinner", prekvapíš ich milými "good morning" postami... Ty aj tvoji priatelia zažijete veľa zábavy!

Nauč sa hovoriť nie.
Tip: Uvedom si, že nemusíš vždy všetkým hovoriť áno, aby ťa každý mal v obľube!
Tip: Nechaj si čas na rozmýšľanie. Povedz alebo napíš: "Ešte nad tým porozmýšľam." Potom môžeš   premýšľať o tom, či to naozaj chceš, alebo radšej povieš nie.
Tip: Kto za tebou prišiel s prosbou? Ako je pre teba dôležitá tá osoba? Často od nej počuješ nie? Tak to urob tiež!

Vylepši svoje ego.
Ver sám/sama sebe! Povedz stop pochybnostiam o sebe! Potom sa ti podarí presadiť "I love me " plán. Pozoruj sa v zrkadle. Nahlas hovor, čo sa ti na sebe páči. Každý deň to rob znovu a znovu! Urob si zoznam svojich silných stránok: V čom si dobrý/dobrá? Čo na tebe majú tvoji priatelia radi? Pri chôdzi maj hlavu rovno ( nehrá sa a nerob sa menším/menšou)! Uvidíš, ako bude tvoje sebavedomie rásť.

Koniec s fast foodom!
Tip: Skonči s jedením hamburgerov a rýchlym napchávaním sa jedlom. Z toho sa radujú len tvoje       tukové vankúšiky.
Tip: Jedz viacej jedla, ktoré si uvaríš sám/sama z čerstvých surovín. Aspoň budeš vedieť čo ješ.
Tip: Pri jedení sa neponáhľaj, práve naopak, vychutnávaj si každé sústo.

Vylepši timing.
Tip: Večer si priprav oblečenie a styling na ďalší deň.
Tip: Ak si píšeš "plánovač", napíš si "To-Do zoznam" a odškrkávaj si, čo už je hotové.
Tip: Rozlož si každý deň prácu, ktorú musíš urobiť. A to tak aby si nič neprehnal/a.
Tip: Zbav sa zbytočností, maj vo všetkom poriadok aby si všetko vždy rýchlo našiel/našla.

Dostatok vody!
 Denne by sme mali vypiť aspoň jeden a pol litra vody. Je to dôležitý krok pre fitness, krásnu postavu a pleť! Pokiaľ (rovnako ako väčšina ľudí) máš problém so zabúdaním, tak ti pomôže jednoduchá aplikácia: "AquaPlan" (pre iPhone a Android) ťa bude pravidelne napomínať. Napite sa!

Zbav sa stresu.
Tip: Nebuď na seba príliš náročný/á! Každý deň si nalož len to, čo si naozaj schopný/á zvládnuť.
Tip: Zatiahni ručnú páku, pokiaľ máš pocit, že si príliš často pod tlakom. Tiež si len človek, tak si       užívaj aj odpočinok.
Tip: Častejšie zavri oči, zhlboka sa nadýchnite a svoje myšlienky vymeň za nejaké pekné spomienky.

Začni sa hýbať.
Tip: Každé ráno začni s dvomi, tromi malými cvičeniami (pre spevnenie brucha a nôh a pre ploché      brucho).
Tip: Namotivuj svoju BFF (best friends forever), aby začala behať alebo chodiť s tebou cvičiť, (aspoň dvakrát týždenne).

Rob dobré skutky.
Robiť niečo prospešného a pomáhať ostatným ťa posilní! Nemusíš sa kvôli tomu hneď hlásiť do nejakej charitatívnej alebo ekologickej organizácie. Stačí napríklad ponúknuť pomoc starej pani odvedla s nákupom, alebo pomôcť susedke so strážením malých detí, ísť vyvenčiť psíkov v útulku...
Nebuď ku svojmu okoliu ľahostajná!

Staraj sa o svoje telo.
Super jemná pokožka, hebké ruky a hebké chodidlá... To nefunguje samé od seba. Preto tvoje telo potrebuje pravidelnú starostlivosť: tvár a telo si po každom umytí dôkladne nakrémuj a občas si urob peeling. Nechty si raz za týždeň zapilníkuj a urob si manikúru... Konečne sa zbaviť nechcených vyrážiek na tvári? K tomu potrebuješ mať pevný plán, ktorý budeš musieť dodržiavať: Dvakrát denne intenzívne čistiť pleť s prípravkami proti akné. Po vyčistení použi špeciálny krém pre problematickú pleť. Raz do týždňa je potrebné peelingom uvoľniť upchaté póry.

Uč sa efektívnejšie.
Tip: Vytvor si prehľad, napríklad pomocou post-itek alebo key-word a daj si to napríklad na                nástenku.
Tip: Pri učení si rob poznámky! Tým, že ich budeš písať, zostanú ti dôležité detaily v hlave.
Tip: Využi najlepšiu dobu pre učenie! Že vraj medzi 16. až 19. hodinou je mozog najúčinnejší. Ale je to individuálne. Niekomu sa najlepšie učí poobede. Iný sa najlepšie učia doobeda.

Trúfni si na niečo nové.
Tip: Prečo neskúsiť bouldering, alebo sa pustiť do nejakej výzvy? Dá ti to nový náboj energie!
Tip: Alebo čo takto vyskúšať nový look, strih vlasov, vylepšiť styling?  Nechaj si poradiť od               kaderníčky, vyskúšaj s najlepšou kamarátkou oblečenie, ktoré sa hodí k tvojmu typu postavy.

Častejšie siahni pre bio fair trade výrobkoch.
Urobíš tak niečo dobré pre prírodu, pre zlepšenie života zvierat a samozrejme tiež pre seba. Overená bio kvalita ti neprinesie len zdravé potraviny, krémy a spol. Existujú aj super bio make-up produkty. Vyskúšaj ich!

Urob si veggie deň.
Tip: Stanov si jeden pravidelný deň v týždni, kedy sa budeš stravovať vegetariánsky, urobíš niečo       proti zlému zachádzaniu so zvieratami. Najlepšie bude ak prehovoríš aj svojich priateľov a                   rodinu nech sa k tebe pripoja.
Tip: Zelené recepty a tipy nájdeš na veggie blogoch. So šalátmi, ovocím, zeleninou a smoothies           urobíš zároveň aj niečo dobré pre svoju postavu.

Dúfam, že sa vám môj článok páčil a inšpiroval vás.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára