sobota 12. marca 2016

Zostaň so mnou - Gayle Formanová

Ak zostanem...
Talentovaná violončelistka Mia má sedemnásť rokov a vlastne všetko, po čom jej srdce piští - trochu zvláštnu, ale milujúcu rodinu a priateľa rockera Adama, normálny život sedemnásťročného dievčaťa.
Mia má pocit, že do svojej rodiny nepatrí.
Jej otec hral v rockovej skupine na biciach, jej mama tiež preferuje skôr hudbu nie klasického štýlu a jej mladší brat Teddy hrá na biciach.
Navyše každý z nich má blonďavé vlasy len ona má hnedé.
Rozhoduje sa či ísť na prestížnu umeleckú školu do New Yorku na opačnom konci krajiny.  Čaká ju prvé vážne rozhodnutie - láska a rodina alebo vytúžené štúdium hudby? Trápi ju, ako sa bude stíhať stretávať s Adamom, jej najlepšou priateľkou Kim a s rodinou.
Toto boli dovtedy najväčšie problémy aké Mia mala.
V jedno februárové ráno sa všetko zmení.
Svet, v ktorom predtým žila sa zrúti ako domček z karát.
Na rodinnom výlete s rodičmi a bratom na okamih spokojná zavrie oči, a keď ich otvorí, ocitne sa v priekope na ceste. Na jej okraji vidí mŕtvych rodičov a počuje Beethovenovu sonátu. Krátko nato zbadá ďalšie telo. S úžasom zistí, že hľadí sama na seba, a nevyhnutne si musí položiť otázku: Som mŕtva?
Jej rodičia tu už nie sú. Nedržia ju za ruku, nepovzbudzujú ju.Vie však, že keby mohli boli pri nej.
Ešte včera mala veľa možností, ako sa jej život mohol uberať ďalej. Nič z toho už neplatí a Mia stojí pred novou a dôležitejšou otázkou: Zostanem?
Sú tu členovia rodiny, oddaný Adam, jej najlepšia priateľka Kim, hudba, budúcnosť.
Ale aj jej dochrámané telo s mnohopočetnými zraneniami a duša s oveľa početnejšími ranami.
Ako sa rozhodne?

Iba lekári sa nazdávajú, že kóma sa dá nejako ovplyvniť. Od nich to však vôbec nezávisí. Nezávisí to ani od neprítomných anjelov. Záleží to len na tom človeku, či sa chce vrátiť, či má silu bojovať.

O Autorke: Gayle Formanová je úspešná americká spisovateľka a novinárka, ktorej články sa objavujú v mnohých periodikách.

Nečakala som, že táto kniha skončí v rámci možností tak dobre. Bol to naozaj dojemný príbeh, ale naozaj krásny. Už sa naozaj teším na pozretie filmu.
 Dúfam, že moja recenzia sa vám páčila a inšpiruje vás k prečítaniu knihu. Naozaj vám odporúčam si ju prečítať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára